Caipirosa
Ingrediënten
- 4.5 cl vodka
- 1 Halve limoen
- 1 theelepel rietsuiker
- 6 aardbeien
- 1 cl suikerwater
- 2 eetlepels citroensap
- crushed ice
Benodigdheden
- 1 tumblerglas
- 1 blender
- 1 muddler
- 1 roerstaafje
Bereiding
- Snijd voor de coulis een zestal aardbeien in stukjes en doe ze in de blender. Knijp 1/4 citroen uit boven de aardbijen en voeg het suikerwater toe. Blend ze en houd de coulis apart.
- Doe de limoenpartjes samen met het rietsuiker in het tumblerglas.
- Kneus met een muddler. Hou je hand op het glas zodat het limoensap niet opspat. Kneus tot het sap goed zichtbaar is.
- Voeg de vodka en 5cl aardbeiencoulis toe.
- Vul het glas op met crushed ice en roer om.
- Serveer met een rietje.